Hotline
+905491901030

DEVLET TEŞVİK VE HİBELERİ EĞİTİMİ

Ana Sayfa / Eğitimler / Eğitim Detay

DEVLET TEŞVİK VE HİBELERİ EĞİTİMİ

Devlet Teşvik ve Hibeleri Eğitimine katılarak girişiminiz, şirketiniz ya da danışmanlık verdiğiniz işletmeler için önemli bilgi ve deneyimler elde edin.

Satın Al

Araştırma geliştirme ve inovasyon kavramı son dö-nemlerde oldukça önem kazanan, özellikle akademi vesanayi işbirliği bağlamında ele alınan buna karşı günü- müzde çok farklı biçimlerde uygulama alanı bulan ve çoğu durumda işletmelerin kendi bünyelerinde de özel birimlerle üretim süreçlerine dâhil etmeye çalıştığı yeni fikir, buluş ve bu yöndeki sistemli çabalar bütününü ifade etmektedir. OECD çalışmalarında araştırma ve geliştirme fa- aliyetleri “bilgi dağarcığını artırmak amacıyla sistema- tik olarak sürdürülen yaratıcı çalışma ve bu bilginin yeni uygulamalar yaratmak için kullanılması” olarak tanım- lanmaktadır. Yani işletmeler sürekli ve sistemli bir biçim-de yeni üretim biçimleri ya da ürün elde etmenin yön- temlerini ya da mevcut işleyişlerini daha etkin ve verimlibir biçimde nasıl yürütebileceklerinin yöntemlerini arar- lar. Bu süreçler neticesinde genel olarak ya ürün çeşitli- liği sağlanır ya da üretilen ürünler daha verimli bir biçim-de üretilmesinin yöntemleri tespit edilir. Yani her iki du- rumda da işletmelerin karlılıkları esastır ve bu noktada oldukça önemli gelişmeler kaydedilmektedir. İnovasyon kavramı ise OECD ve Eurostat’ın birlik- te hazırladığı Oslo Kılavuzunda şu şekilde tanımlanmak-tadır; (inovasyon), yeni veya önemli ölçüde değiştirilmişürün (mal ya da hizmet), veya sürecin; yeni bir pazarla-ma yönteminin; ya da iş uygulamalarında, işyeri organi-zasyonunda veya dış ilişkilerde yeni bir organizasyonel yöntemin uygulanmasıdır. Özetle söylemek gerekirse araştırma geliştirme veinovasyon faaliyetleri birbiriyle oldukça ilişkili ve iki süreçte birbirini besleyen ve neticesinde işletmelerde önemli oranda karlılık artışını sağlayan endüstriyel bir uygulama yeniliğidir. İki kavramın da temelinde yeni birürün ya da yeni bir süreç ve organizasyon yapılanmasıvardır.

DEVLET DESTEKLERİ VE TEŞVİKLERİ

Araştırma geliştirme ve inovasyon kavramı son dö-nemlerde oldukça önem kazanan, özellikle akademi vesanayi işbirliği bağlamında ele alınan buna karşı günü- müzde çok farklı biçimlerde uygulama alanı bulan ve çoğu durumda işletmelerin kendi bünyelerinde de özel birimlerle üretim süreçlerine dâhil etmeye çalıştığı yeni fikir, buluş ve bu yöndeki sistemli çabalar bütününü ifade etmektedir

DEVLET YARDIMININ AMACI

İhracata yönelik devlet yardımlarının temel amacı, KOBİ niteliğindeki firmaların ve ihracatçı firmaların, ihracata yönelik faaliyetlerini, üretim, pazarlama aşamalarında destekleyerek, uluslararası pazarlarda karşılaştıkları sorunların giderilmesine yardımcı olmak ve rekabet gücü kazandırmaktır. Devlet yardımları, T.C Ticaret Bakanlığı, İhracat Genel Müdürlüğü tarafından işletmelere kullandırılır.

Girişim Fırsatlarını Görme ve Fikir Yaratma/Geliştirme

Bu bölümün genel amacı bir fikrin oluşum süreci, ne zaman bir değere dönüştüğü, ne tip metotlar ile yeni fırsatlar yakalanabileceği ile ilgili metotları öğretmektir.

GİRİŞİMCİLİĞİN TEMEL BİLGİLERİ-AMAÇLARI

Okuyucuları girişimcilik konusunda gerekli olan temel bilgiler ile donatarak, okuyucuların nasıl bir girişimci olabileceği ve hangi becerilerini geliştirmesi gerektiği konusunda bilgilenmelerine yardımcı olmaktır

Ustalık Telafi Programı Teşviki

21.04.2022 tarihi itibariyle duyurusu yapılan ve uygulamaya başlanan MESEM – Mesleki Eğitim - Ustalık Telafi Programı, çalışanların mesleki tecrübesini artıran ve program sonucunda ustalık belgesini almasını sağlayan süreli bir programdır.  Ustalık Telafi Programları, sektör iş birliğine dayanmaktadır. Yürütücü ve sorumlu kurum Millî Eğitim Bakanlığı’dır ve amacı, iş yerindeki pratik öğrenmenin pekiştirilmesi ve akabinde yapılacak sınavda başarılı olanlara ustalık belgesi verilmesidir.

Ustalık Telafi Programı Teşviki

21.04.2022 tarihi itibariyle duyurusu yapılan ve uygulamaya başlanan MESEM – Mesleki Eğitim - Ustalık Telafi Programı, çalışanların mesleki tecrübesini artıran ve program sonucunda ustalık belgesini almasını sağlayan süreli bir programdır.  Ustalık Telafi Programları, sektör iş birliğine dayanmaktadır. Yürütücü ve sorumlu kurum Millî Eğitim Bakanlığı’dır ve amacı, iş yerindeki pratik öğrenmenin pekiştirilmesi ve akabinde yapılacak sınavda başarılı olanlara ustalık belgesi verilmesidir.

İŞ FİKRİ VE İZLENECEK YÖNTEMLER

Bu bölümde girişimcinin iş fikrini hayata geçirmesi için izlemesi gereken yöntemler ve araçlar yer almaktadır. Birçok girişimci adayı fikrini gereğinden fazla önemsemekte ve bu sebeple fikrin gerçek bir işe dönüşmesi için gerekenleri görmezden gelmektedir. Bu durum girişimcive yatırımcı için ciddi zaman, emek ve para kayıplarına yol açmaktadır. Bu tecrübeyi yaşayan birçok girişimci iş fikrinin çok önemli olmadığını, asıl önemli olanın fikrin nasıl hayata geçirildiği olduğunu ifade etmektedir. Bu bölüm de pazar yaklaşımı ile iş fikrinin tarif ettiği sorunun çekiciliği ve girişimci adayının bu fikri hayata geçirmedeki yeterliliği ve becerileri ele alınacaktır.Aynı zamanda başarılı ve başarısız vakalar paylaşılarak girişimci adaylarının en az maliyet ile en hızlı şekilde öğrenmelerini teşvik eden bir bakış ortaya konacaktır. Bu sayede girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için başarı ihtimallerini artırmaları hedeflenmektedir.

image
Super Administrator

I am a skilled an qualified instructor

Canlı Chat Etkin
Satın Al

Sizi Aramamızı İster misiniz?

Başvuru formunu doldurun eğitimler ile ilgili bilgi vermek için kısa sürede size ulaşalım.